SUPER LÆKKER SPIDSKÅLSSALAT MED ÆBLER, SPINAT, FRISK PERSILLE, BLÅBÆR, ABRIKOSER, NØDDER OG VEGANSK FETA
Skøn spidskålsalat med æbler og vegansk feta toppet med en meget cremet og lækker dressing. Denne salat er perfekt til nytårsaften🎉 Jeg serverede den til vores gæster nytårsaften og den var meget populær. Jeg er ikke den største fan af vegansk ost, der er dog kommet en del på markedet i dag som smager okay. Men jeg må indrømme at vegansk feta smager helt fantastisk, det er en virkelig god smag af en fed og cremet feta.
Jeg er meget vild med denne spidskålssalat, da kombinationen af spidskål, spinat, frisk persille, blåbær, æbler, abrikoser, nødder og feta toppet med en cremet dressing smager virkelig himmelsk. Så skal I imponere gæsterne med en luksus vegansk salat skal i prøve denne. MUMS….
INGREDIENSER TIL SPIDSKÅLSSALAT MED ÆBLER OG VEGANSK FETA
INGREDIENSLISTE:
- SPIDSKÅL
- FRISK SPINAT
- FRISK PERSILLE
- ÆBLER
- BLÅBÆR
- ABRIKOSER
- VALNØDDER
- MANDLER
Dressing:
- OLIE
- ALPRO GREEK STYLE – eller vegansk Imat fraiche (Oatly)
- TAHIN
- DIJON SENNEP
- AHORN SIRUP
- ÆBLECIDEREDDIKE
- CITRON
- SALT & PEBER
HOW TO SPIDSKÅLSSALAT MED ÆBLER OG VEGANSK FETA
Salaten:
- Skyl og skær spidskål og spinat i små tynde strimler. Hak frisk persille. Bland det godt sammen og fordel på et fad eller i en skål.
- Skyl æblet og skær det i tynde skiver og læg oven på.
- Skær abrikoser i tynde strimler og læg oven på
- Skyl friske blåbær og læg ovenpå
- Smulder fetaen og læg oven på.
- Hak mandler og valnødder groft og drys oven på.
Dressing:
- Bland alle ingredienserne sammen i en lille skål og sæt på køl. Hæld dressingen ud over salaten lige inden servering. Tilføj evt. lidt vand hvis dressingen er for fed.
SPIDSKÅLSSALAT MED ÆBLER OG VEGANSK FETA – PERFEKT TIL NYTÅRS MENUEN
Servere denne salat til nytårsaften, den er så lækker.
Vores hovedret bestod af:
- Hjemmebagt brød “MADBRØD MED SØDKARTOFFEL”
- Beef Wellington
- Hjemmelavet bearnaise ” VEGANSK BEARNAISESOVS”
- Kartoffelstakke
INSPIRATION TIL LÆKKER NYTÅRS DESSERT
Mangler du inspiration til en lækker og simpelt nytårs dessert, så kan jeg klart anbefale vegansk chokolade brownie med sorbet is. MUMS…. Det er ret nemt, da du kan lave brownien dagen før, så bliver den nemlig bedst! Og så skal du kun lave chokolade frosting på selve dagen og det kan du sagtens lave om dagen, så kagen faktisk bare står klar. Vi serverede brownien med 3 slags sorbet is fra Hansens. Jeg købte dem i SuperBrugsen.
- Jordbær
- Citron
- Mango
SE HER:
FIND OPSKRIFT PÅ SPIDSKÅLSSALAT MED ÆBLER & VEGANSK FETA HER:
SPIDSKÅLSSALAT MED ÆBLER OG VEGANSK FETA
Ingredienser
- 1/2 stk Spidskål
- 1 håndfuld Spinat
- 1/2 bundt Persille (Frisk )
- 1 stk Æble
- 1 håndfuld Blåbær
- 3 spsk Abrikoser (Tørret)
- 2 spsk Vegansk feta (Jeg bruger den fra Violife)
- 15 gram Valnødder
- 15 gram Mandler
Dressing
- 3 spsk Olivenolie
- 1 spsk Vegansk creme friche (Imat Fraiche fra Oatly)
- 2 spsk Alpro Greek style
- 1 spsk Tahin
- 1 tsk Dijon sennep
- 1 spsk Agavesirup (Eller sukkerfri sirup)
- 1 spsk Æblecidereddike
- 1/2 stk Citron
- Salt
- Peber
Noter
Fremgangsmåde
- Skyl og skær spidskål og spinat i små tynde strimler. Hak frisk persille. Bland det godt sammen og fordel på et fad eller i en skål.
- Skyl æblet og skær i tynde skiver og læg ovenpå. Skær abrikoser i tynde strimler og læg oven på. Skyl friske blåbær og læg oven på.
- Smulder fetaen og læg oven på.
- Hak mandler og valnødder groft og drys oven på.
Dressing
- Bland alle ingredienserne sammen i en lille skål og sæt på køl. Hæld dressingen ud over salaten lige inden servering. Tilføj evt. lidt vand hvis dressingen er for tyk i konsistensen.