VEGANSK FERSKENKOMPOT

Vegansk ferskenkompot

VEGANSK FERSKENKOMPOT MED VANILJEKORN

Vi har et vildt ferskentræ i vores drivhus og vi får mange ferskner hvert år, og jeg har prøvet flere gange at lave ferskenkompot, men det har været svært at ramme helt pletskud! Men i år lykkedes det sku! Jeg laver vegansk ferskenkompot med vaniljekorn og agar agar. Det smager helt fantastisk og vi spiser det på havregrød og overnight oats. MUMS…..

INGREDIENSER HJEMMELAVET FERSKENKOMPOT

INGREDIENSLISTE:

  • STORE FERSKNER
  • VANILJESTÆNGER
  • AGAR AGAR – Læs mere om agar agar HER
  • LIDT SØDE MIDDEL- Kan undlades, hvis du er til sød kompot, så kan du putte lidt sødemiddel i.

HOW TO

  • Skyl fersknerne og skær dem i små stykker.
  • Flæk vanillestangen, skil kornene ad.
  • Kom ferskenstykkerne i en gryde sammen med kornene fra vaniljestangen. 
  • Kog fersknerne svagt, indtil blandingen tyknes.
  • Tilsæt agar agar pulver, det koges i 2 min. under omrøring. Massen bliver fast ved afkøling. Prøv dig altid frem.
  • Tilsæt evt. sødemiddel eller sukker afhængig af ønsket smag.

INSPIRATION TIL LÆKKER & MÆTTENDE MORGENMAD

Jeg elsker jo alle former for grød og kompot. Jeg spiser det hele året rundt. Om sommeren spiser jeg rabarber, bærkompot og ferskenkompot. Efterår/vinter spiser jeg æblekompot. MUMS… Jeg bruger mine kompot som topping på grød & yoghurt.

HAVREGRØD MED HAVREMÆLK

havregrød

CHIAGRØD MED HAVREMÆLK

VEGANSK BUDGETVENLIG MADPLAN UGE 11

FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK FERSKENKOMPOT HER:

Vegansk ferskenkompot

VEGANSK FERSKENKOMPOT

5 fra 1 stemme
Antal: 1 Glas
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt37 minutter

Ingredienser

  • 1 kg Ferskner
  • 2 styk Vaniljestang
  • 1-2 tsk Agar agar
  • Sødemiddel (Kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Skyl fersknerne og skær dem i små stykker.
  • Flæk vanillestangen, skil kornene ad. Kom ferskenstykkerne i en gryde sammen med kornene fra vaniljestangen. Kog fersknerne svagt, indtil blandingen tyknes.
  • Tilsæt agar agar pulver, det koges i 2 min. under omrøring. Massen bliver fast ved afkøling. Prøv dig altid frem.
  • Tilsæt evt. sødemiddel eller sukker afhængig af ønsket smag.
Næringsindhold
VEGANSK FERSKENKOMPOT
Indhold per portion (100 gram)
Kalorier 50.5 Kalorier fra fedt 4
% Daglig værdi*
Fedt 0.41g1%
Mættet fedt 0.037g0%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 0.16g
Enkeltumættet fedt 0.12g
Kolesterol 0mg0%
Salt 0.008mg0%
Kalium 174mg5%
Kulhydrater 10.6g4%
Fibre 1.76g7%
Sukker 7.73g9%
Protein 0.71g1%
Vitamin A 5.68IU0%
Vitamin C 6.52mg8%
Calcium 9.8mg1%
Jern 0.26mg1%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
5 from 1 vote
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
VEGANSK BUDGETVENLIG MADPLAN UGE 32
Morgenmad

PLANTEBASERET ACAI BOWL

SUND HJEMMELAVET ACAI BOWL MED PLANTEPROTEIN & TOPPINGS Lækker smoothie lavet på banan, jordbær, blåbær, brombær, Acai pulver og ærte drik. Denne smoothie bowl er

Læs mere »
blomkålstzatziki
Tilbehør

VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI

LÆKKER, SPRØD OG SUND VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI – PERFEKT SOMMERSALAT Denne lækre blomkålstzatziki er både dejlig cremet, super sprød og rigtig nem at bikse sammen. Purløg,

Læs mere »