VEGANSK FERSKENKOMPOT

Vegansk ferskenkompot

VEGANSK FERSKENKOMPOT MED VANILJEKORN

Vi har et vildt ferskentræ i vores drivhus og vi får mange ferskner hvert år, og jeg har prøvet flere gange at lave ferskenkompot, men det har været svært at ramme helt pletskud! Men i år lykkedes det sku! Jeg laver vegansk ferskenkompot med vaniljekorn og agar agar. Det smager helt fantastisk og vi spiser det på havregrød og overnight oats. MUMS…..

INGREDIENSER HJEMMELAVET FERSKENKOMPOT

INGREDIENSLISTE:

  • STORE FERSKNER
  • VANILJESTÆNGER
  • AGAR AGAR – Læs mere om agar agar HER
  • LIDT SØDE MIDDEL- Kan undlades, hvis du er til sød kompot, så kan du putte lidt sødemiddel i.

HOW TO

  • Skyl fersknerne og skær dem i små stykker.
  • Flæk vanillestangen, skil kornene ad.
  • Kom ferskenstykkerne i en gryde sammen med kornene fra vaniljestangen. 
  • Kog fersknerne svagt, indtil blandingen tyknes.
  • Tilsæt agar agar pulver, det koges i 2 min. under omrøring. Massen bliver fast ved afkøling. Prøv dig altid frem.
  • Tilsæt evt. sødemiddel eller sukker afhængig af ønsket smag.

INSPIRATION TIL LÆKKER & MÆTTENDE MORGENMAD

Jeg elsker jo alle former for grød og kompot. Jeg spiser det hele året rundt. Om sommeren spiser jeg rabarber, bærkompot og ferskenkompot. Efterår/vinter spiser jeg æblekompot. MUMS… Jeg bruger mine kompot som topping på grød & yoghurt.

HAVREGRØD MED HAVREMÆLK

havregrød

CHIAGRØD MED HAVREMÆLK

VEGANSK BUDGETVENLIG MADPLAN UGE 11

FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK FERSKENKOMPOT HER:

Vegansk ferskenkompot

VEGANSK FERSKENKOMPOT

5 fra 1 stemme
Antal: 1 Glas
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt37 minutter

Ingredienser

  • 1 kg Ferskner
  • 2 styk Vaniljestang
  • 1-2 tsk Agar agar
  • Sødemiddel (Kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Skyl fersknerne og skær dem i små stykker.
  • Flæk vanillestangen, skil kornene ad. Kom ferskenstykkerne i en gryde sammen med kornene fra vaniljestangen. Kog fersknerne svagt, indtil blandingen tyknes.
  • Tilsæt agar agar pulver, det koges i 2 min. under omrøring. Massen bliver fast ved afkøling. Prøv dig altid frem.
  • Tilsæt evt. sødemiddel eller sukker afhængig af ønsket smag.
Næringsindhold
VEGANSK FERSKENKOMPOT
Indhold per portion (100 gram)
Kalorier 50.5 Kalorier fra fedt 4
% Daglig værdi*
Fedt 0.41g1%
Mættet fedt 0.037g0%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 0.16g
Enkeltumættet fedt 0.12g
Kolesterol 0mg0%
Salt 0.008mg0%
Kalium 174mg5%
Kulhydrater 10.6g4%
Fibre 1.76g7%
Sukker 7.73g9%
Protein 0.71g1%
Vitamin A 5.68IU0%
Vitamin C 6.52mg8%
Calcium 9.8mg1%
Jern 0.26mg1%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
5 from 1 vote
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
VEGANSK BUDGETVENLIG MADPLAN UGE 32
Morgenmad

PLANTEBASERET ACAI BOWL

SUND HJEMMELAVET ACAI BOWL MED PLANTEPROTEIN & TOPPINGS Lækker smoothie lavet på banan, jordbær, blåbær, brombær, Acai pulver og ærte drik. Denne smoothie bowl er

Læs mere »
blomkålstzatziki
Tilbehør

VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI

LÆKKER, SPRØD OG SUND VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI – PERFEKT SOMMERSALAT Denne lækre blomkålstzatziki er både dejlig cremet, super sprød og rigtig nem at bikse sammen. Purløg,

Læs mere »
Cremet grøn pastasauce
Tilbehør

CREMET GRØN PASTASAUCE

SUND OG NEM CREMET GRØN PASTASAUCE VENDT MED ITALIENSK PASTA Lækker og velsmagende plantebaseret grøn “ostesovs”, lavet på spinat, ærter og friske krydderurter. Denne grønne

Læs mere »