VEGANSK FERSKENKOMPOT MED VANILJEKORN
Vi har et vildt ferskentræ i vores drivhus og vi får mange ferskner hvert år, og jeg har prøvet flere gange at lave ferskenkompot, men det har været svært at ramme helt pletskud! Men i år lykkedes det sku! Jeg laver vegansk ferskenkompot med vaniljekorn og agar agar. Det smager helt fantastisk og vi spiser det på havregrød og overnight oats. MUMS…..
INGREDIENSER HJEMMELAVET FERSKENKOMPOT
INGREDIENSLISTE:
- STORE FERSKNER
- VANILJESTÆNGER
- AGAR AGAR – Læs mere om agar agar HER
- LIDT SØDE MIDDEL- Kan undlades, hvis du er til sød kompot, så kan du putte lidt sødemiddel i.
HOW TO
- Skyl fersknerne og skær dem i små stykker.
- Flæk vanillestangen, skil kornene ad.
- Kom ferskenstykkerne i en gryde sammen med kornene fra vaniljestangen.
- Kog fersknerne svagt, indtil blandingen tyknes.
- Tilsæt agar agar pulver, det koges i 2 min. under omrøring. Massen bliver fast ved afkøling. Prøv dig altid frem.
- Tilsæt evt. sødemiddel eller sukker afhængig af ønsket smag.
INSPIRATION TIL LÆKKER & MÆTTENDE MORGENMAD
Jeg elsker jo alle former for grød og kompot. Jeg spiser det hele året rundt. Om sommeren spiser jeg rabarber, bærkompot og ferskenkompot. Efterår/vinter spiser jeg æblekompot. MUMS… Jeg bruger mine kompot som topping på grød & yoghurt.
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK FERSKENKOMPOT HER:
VEGANSK FERSKENKOMPOT
5 fra 1 stemme
Antal: 1 Glas
Forberedelse20 minutter min
Tilberedelse20 minutter min
I alt37 minutter min
Ingredienser
- 1 kg Ferskner
- 2 styk Vaniljestang
- 1-2 tsk Agar agar
- Sødemiddel (Kan undlades)
Fremgangsmåde
- Skyl fersknerne og skær dem i små stykker.
- Flæk vanillestangen, skil kornene ad. Kom ferskenstykkerne i en gryde sammen med kornene fra vaniljestangen. Kog fersknerne svagt, indtil blandingen tyknes.
- Tilsæt agar agar pulver, det koges i 2 min. under omrøring. Massen bliver fast ved afkøling. Prøv dig altid frem.
- Tilsæt evt. sødemiddel eller sukker afhængig af ønsket smag.
Næringsindhold
VEGANSK FERSKENKOMPOT
Indhold per portion (100 gram)
Kalorier 50.5
Kalorier fra fedt 4
% Daglig værdi*
Fedt 0.41g1%
Mættet fedt 0.037g0%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 0.16g
Enkeltumættet fedt 0.12g
Kolesterol 0mg0%
Salt 0.008mg0%
Kalium 174mg5%
Kulhydrater 10.6g4%
Fibre 1.76g7%
Sukker 7.73g9%
Protein 0.71g1%
Vitamin A 5.68IU0%
Vitamin C 6.52mg8%
Calcium 9.8mg1%
Jern 0.26mg1%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.