VEGANSK JULECHIAGRØD A LA RISALAMANDE

vegansk julechiagrød

SUND, NEM OG FANTASTISK LÆKKER VEGANSK JULECHIAGRØD A LA RISALAMANDE

Chia a la mande! Ris a la mande i en langt sundere og lettere udgave – og efter min mening langt mere lækker og delikat, end den traditionelle tunge bandit. Jeg spiser ikke en traditionel risalamande, da jeg ikke bryder mig om flødeskum. Så jeg tænkte at man må da kunne lave en vegansk chiagrød a la risalamande udgave. OG MUMS… Det kan man faktisk godt. Det smager helt fantastisk og så nemt at lave. Jeg har spist det som aftensnack i december måned, men man kan faktisk spise det hele året, efter min mening. Du kan også spise det som en eftermiddagsnack til en god kop kaffe…

Denne version er lavet med en sukkerfri kirsebærsauce fra Easis og ristede mandler. Jeg kan nu bedst lide alle slags nødder, hvis de er ristet. Du kan selvfølgelig vælge at smutte mandlerne i stedet for. Jeg lavede et lille dessert glas, som jeg tog med juleaften, så kunne jeg spise med når de andre skulle have risalamande. Nemt, sundt og lækkert.

INGREDIENSER TIL VEGANSK JULECHIAGRØD A LA RISALAMANDE

INGREDIENSLISTE:

  • CHIAGRØD MED VANILJE & HAVREGRYN – Se opskrift her: CHIAGRØD
  • SOYA VANILIJE YOGHURT – Jeg bruger den fra Alpro eller fra LIDL
  • KIRSEBÆRSAUCE – Sukkerfri kirsebærsauce fra EASIS
  • RISTEDE MANDLER

HOW TO

  • Start med at lav din chiagrød og lad den trække på køl i mindst 6 timer eller natten over. Kan med fordel laves dagen før
  • Put chiagrød i bunden af et glas, dernæst vanilje yoghurt og kirsebærsauce
  • Hak groft de ristede mandler
  • Top din julechiagrød med de ristede mandler

INSPIRATION TIL SUND VEGANSK CHIAGRØD

Udover vegansk julechiagrød, så jeg ret glad for chiagrød og især om sommeren eller som aftensnack, det smager helt fantastisk og mætter godt. For mig er det en lækker sund dessert. MUMS…

Prøv min chiagrød med rabarber, det er perfekt til en sommer brunch…

VEGANSK OVERNIGHT CHIAGRØD MED BAGTE RABARBER

vegansk overnight chiagrød

Eller min chiagrød med hjemmelavet granola, mums… Elsker at spise det som aftensnack..

CHIAGRØD RØRT OP MED GREEK STYLE TOPPET MED HJEMMELAVET GRANOLA

VEGANSK JULECHIAGRØD A LA RISALAMANDE 2

FIND OPSKIRFT PÅ VEGANSK JULECHIAGRØD HER:

VEGANSK JULECHIAGRØD

VEGANSK JULECHIAGRØD A LA RISALAMANDE

5 fra 1 stemme
Antal: 1 Portion
Forberedelse6 min
Tilberedelse15 min
I alt6 t 15 min

Ingredienser

  • 100 gram Chiagrød
  • 100 gram Alpro soya vanilje yoghurt
  • 35 gram Kirsebærsauce (Jeg bruger sukkerfri fra Easis )
  • 15 gram Mandler (Ristede og groft hakket)

Noter

Erstat mandlerne med smuttede mandler, hvis du bedst kan lide det sådan. 
ET LILLE FIF:
Jeg lavede et lille dessert glas, som jeg tog med juleaften, så kunne jeg spise med, når de andre skulle have risalamande. Nemt, sundt og lækkert.

Fremgangsmåde

  • Start med at lav din chiagrød og lad den trække på køl i mindst 6 timer eller natten over. Kan med fordel laves dagen før.
  • Put chiagrød i bunden af et glas, dernæst vanilje yoghurt og kirsebærsauce.
  • Hak groft de ristede mandler og top din julechiagrød med de ristede mandler.
  • VELBEKOMMEN

Næringsindhold
VEGANSK JULECHIAGRØD A LA RISALAMANDE
Indhold per portion (1 portion)
Kalorier 297 Kalorier fra fedt 136
% Daglig værdi*
Fedt 15.1g23%
Mættet fedt 1.61g10%
Transfedt 0.012g
Flerumættet fedt 3.79g
Enkeltumættet fedt 0.008g
Kolesterol 0mg0%
Salt 0.4mg0%
Kalium 194mg6%
Kulhydrater 21.9g7%
Fibre 6.97g29%
Sukker 12.5g14%
Protein 15.1g30%
Vitamin A 0.13IU0%
Vitamin C 6.86mg8%
Calcium 119mg12%
Jern 1.82mg10%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg