GRØN JULEMAD MED VEGANSK MOCK DUCK, SPIDSKÅLSSALAT, RØDVINSOVS OG HASSELBAGTE KARTOFFLER
Hjemmelavet lækker vegansk julemad med vegansk mock duck, sovs og kartofler. Jeg er ikke den store julemad spiser og har aldrig været det. Nu har jeg endelig fundet noget ala julemad, som jeg faktisk syntes smager rigtigt lækkert og som jeg vil nyde juleaften. Ja måske rødvinssovs ikke er traditionen tro at spise juleaften, men jeg bryder mig ikke om brunsovs, så vil jeg hellere spise en sovs jeg faktisk godt kan lide. Og ja hasselbagte søde kartofler er måske heller ikke det samme som hvide kartofler og brune kartofler, men det bryder jeg mig faktisk heller ikke om. Jeg elsker søde kartofler og har spist dem i mange år til jul! Denne udgave af vegansk julemad vil måske passe helt perfekt til Mortens aften, men hos mig er den også helt perfekt til juleaften… MUMS jeg elsker også en frisk kål salat til juleaften, og har også spist det i mange år, jeg slæber gerne lidt frisk salat med til julebordet og min familie spiser det også gerne, der skal være plads til alle om julebordet juleaften….
INGREDIENSER TIL VEGANSK MOCK DUCK
- Mock duck på frost eller på dåse
- Hoi sin sauce – Købt i vores lokale Thai shop butik https://www.minthaiasiashop.dk/ De sælger også mock duck
- Soya
- Hvidvinseddike
- Oliven olie
- Mørk agave sirup eller zero sirup – Jeg køber zero sirup hos https://www.bulk.com/dk/sukkerfri-sirup.html
- Havsalt
- Frisk revet appelsin skal – Det smager helt fantastisk, hvis ikke du kan lide smagen af appelsin, så undlad det. Appelsinen i denne marinade kan smages rigtigt meget.
- Svesker
- Æbler
INGREDIENSER TIL TILBEHØR
- Søde kartofler
- Frisk rød spidskålssalat med grønkål – Se opskrift her: https://mmfitness.dk/rod-spidskalssalat-med-aebler-og-tranebaer/
INGREDIENSER TIL RØDVINSSOVS MED SVAMPE OG SKALOTTE LØG
- Skalotte løg
- Brune svampe
- Vegansk rødvin
- Vegansk fløde – Jeg brugte Naturli Cuisine på Havre
- Røget paprika
- Hvidløgspulver
- Hoi sin sauce
- Gærflager
- Salt og peber
- Kulør
INSPIRATION TIL GRØN VEGANSK MIDDAG
Elsker du at lave grøn og lækker plantebaseret middag, så kan du finde inspiration her til lækkert hjemmelavet indbagt plantefarsbrød, som smager fantastisk og nemt at lave. Det kan også laves dagen før, og så skal du bare putte farsen i ovnen.
SE HER: https://mmfitness.dk/indbagt-vegansk-farsbrod/
Og skal du virkelig forkæle dine gæster, kan du lave en lækker hjemmelavet bearnaisesovs.
SE HER: https://mmfitness.dk/hjemmelavet-vegansk-bearnaisesovs/
Ønsker du også at servere en frisk og lækker coleslaw, dette er en luksus coleslaw.
SE HER: https://mmfitness.dk/vegansk-coleslaw-med-fennikel-og-frisk-persille/
VEGANSK BEARNAISESOVS COLESLAW MED PERSILE OG FENNIKEL
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK MOCK DUCK HER:
VEGANSK MOCK DUCK
Ingredienser
- 500 gram Mock duck (Købt på frost )
- 3 spsk Hoi sin sauce
- 3 spsk Agavesirup (Eller sukkerfri sirup )
- 1 spsk Hvidvinseddike
- 1-2 spsk Soya
- 1 tsk Havsalt
- 1/2 revet Appelsin (Økologisk)
Tilbehør
- 1 stk Æble
- 125 gram Svesker
- 1 dl Vand
Noter
Fremgangsmåde
- Bland hoisin sauce, agave sirup, hvidvinseddike, sojasauce, olie, havsalt og en smule revet appelsinskal. Lad mock duck lægge i marinaden i et par timer – gerne natten over i køleskabet.
- Skær æblet i grove tern (ca. 0,5×0,5 cm).
- Steg æbletern og svesker i lidt vand ved mellemhøj varme i ca. 5-7 minutter ved jævnlig omrøring og lidt-efter-lidt-tilsætning af vand, til æblerne er let møre, men stadig med lidt bid i.
- Hæld æble-sveskeblandingen jævnt ud i bunden af et fad og læg den marinerede mock duck oven på.
- Bag fadet i ovnen ved 150 grader i ca. 25-30 minutter.
- VELBEKOMMEN!
OPSKRIFT PÅ RØDVINSSOVS:
VEGANSK JULEMAD – RØDVINSSOVS MED CHAMPIGNONER
Ingredienser
- 1 styk Skalotteløg
- 125 gram Champignon (De brune)
- 3 dl Rødvin (Vegansk)
- 1 Knivspids Røget paprika
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 2 tsk Gærflager (Kan undlades)
- 2,5 dl Vegansk madlavningsfløde
- 1-2 spsk Hoi sin sauce (T at søde sovsen med)
- salt og peber
- Kulør (Hvis du vil have sovsen brun)
Fremgangsmåde
- Finthakket løg steges ved svag varme i lidt vand.
- Svampene børstes, og hakkes fint og steges på en tør pande til de begynder at væske lidt. Jeg foretrækker at anvende brune champignoner.
- Tilsæt svampene og rødvinen, som koges fri for alkohol under låg i 10-15 minutter. Husk det skal simre og ikke koge på fuld skrue! Skru derefter ned for varmen, tilsæt plantefløde og smag til med krydderier og hoi sin sauce.
- Tilsæt kulør, dog alt efter hvad farve du ønsker din rødvinssovs.
- VELBEKOMMEN!