VEGANSK MOCK DUCK

vegansk julemad

GRØN JULEMAD MED VEGANSK MOCK DUCK, SPIDSKÅLSSALAT, RØDVINSOVS OG HASSELBAGTE KARTOFFLER

Hjemmelavet lækker vegansk julemad med vegansk mock duck, sovs og kartofler. Jeg er ikke den store julemad spiser og har aldrig været det. Nu har jeg endelig fundet noget ala julemad, som jeg faktisk syntes smager rigtigt lækkert og som jeg vil nyde juleaften. Ja måske rødvinssovs ikke er traditionen tro at spise juleaften, men jeg bryder mig ikke om brunsovs, så vil jeg hellere spise en sovs jeg faktisk godt kan lide. Og ja hasselbagte søde kartofler er måske heller ikke det samme som hvide kartofler og brune kartofler, men det bryder jeg mig faktisk heller ikke om. Jeg elsker søde kartofler og har spist dem i mange år til jul! Denne udgave af vegansk julemad vil måske passe helt perfekt til Mortens aften, men hos mig er den også helt perfekt til juleaften… MUMS jeg elsker også en frisk kål salat til juleaften, og har også spist det i mange år, jeg slæber gerne lidt frisk salat med til julebordet og min familie spiser det også gerne, der skal være plads til alle om julebordet juleaften….

INGREDIENSER TIL VEGANSK MOCK DUCK

  • Mock duck på frost eller på dåse
  • Hoi sin sauce – Købt i vores lokale Thai shop butik https://www.minthaiasiashop.dk/ De sælger også mock duck
  • Soya
  • Hvidvinseddike
  • Oliven olie
  • Mørk agave sirup eller zero sirup – Jeg køber zero sirup hos https://www.bulk.com/dk/sukkerfri-sirup.html
  • Havsalt
  • Frisk revet appelsin skal – Det smager helt fantastisk, hvis ikke du kan lide smagen af appelsin, så undlad det. Appelsinen i denne marinade kan smages rigtigt meget.
  • Svesker
  • Æbler

INGREDIENSER TIL TILBEHØR

vegansk julemad
LÆKKER MARINEREDE VEGANSK MOCK DUCK

INGREDIENSER TIL RØDVINSSOVS MED SVAMPE OG SKALOTTE LØG

  • Skalotte løg
  • Brune svampe
  • Vegansk rødvin
  • Vegansk fløde – Jeg brugte Naturli Cuisine på Havre
  • Røget paprika
  • Hvidløgspulver
  • Hoi sin sauce
  • Gærflager
  • Salt og peber
  • Kulør

INSPIRATION TIL GRØN VEGANSK MIDDAG

Elsker du at lave grøn og lækker plantebaseret middag, så kan du finde inspiration her til lækkert hjemmelavet indbagt plantefarsbrød, som smager fantastisk og nemt at lave. Det kan også laves dagen før, og så skal du bare putte farsen i ovnen.

SE HER: https://mmfitness.dk/indbagt-vegansk-farsbrod/

indbagt vegansk farsbrød
INDBAGT VEGANSK FARSBRØD

Og skal du virkelig forkæle dine gæster, kan du lave en lækker hjemmelavet bearnaisesovs.

SE HER: https://mmfitness.dk/hjemmelavet-vegansk-bearnaisesovs/

Ønsker du også at servere en frisk og lækker coleslaw, dette er en luksus coleslaw.

SE HER: https://mmfitness.dk/vegansk-coleslaw-med-fennikel-og-frisk-persille/

FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK MOCK DUCK HER:

VEGANSK JULEMAD

VEGANSK MOCK DUCK

5 fra 1 stemme
Antal: 6
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

  • 500 gram Mock duck (Købt på frost )
  • 3 spsk Hoi sin sauce
  • 3 spsk Agavesirup (Eller sukkerfri sirup )
  • 1 spsk Hvidvinseddike
  • 1-2 spsk Soya
  • 1 tsk Havsalt
  • 1/2 revet Appelsin (Økologisk)

Tilbehør

  • 1 stk Æble
  • 125 gram Svesker
  • 1 dl Vand

Noter

Tilbehør:
Hasselbagte søde kartofler bagt i ovnen i 30-40 min. 
Rød spidskålssalat
Se herhttps://mmfitness.dk/rod-spidskalssalat-med-aebler-og-tranebaer/
 

Fremgangsmåde

  • Bland hoisin sauce, agave sirup, hvidvinseddike, sojasauce, olie, havsalt og en smule revet appelsinskal. Lad mock duck lægge i marinaden i et par timer – gerne natten over i køleskabet.
  • Skær æblet i grove tern (ca. 0,5×0,5 cm).
  • Steg æbletern og svesker i lidt vand ved mellemhøj varme i ca. 5-7 minutter ved jævnlig omrøring og lidt-efter-lidt-tilsætning af vand, til æblerne er let møre, men stadig med lidt bid i.
  • Hæld æble-sveskeblandingen jævnt ud i bunden af et fad og læg den marinerede mock duck oven på.
  • Bag fadet i ovnen ved 150 grader i ca. 25-30 minutter.
  • VELBEKOMMEN!
Næringsindhold
VEGANSK MOCK DUCK
Indhold per portion (100 g)
Kalorier 123 Kalorier fra fedt 14
% Daglig værdi*
Fedt 1.59g2%
Mættet fedt 1.13g7%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 0.074g
Enkeltumættet fedt 0.008g
Kolesterol 0mg0%
Salt 1.32mg0%
Kalium 122mg3%
Kulhydrater 15.7g5%
Fibre 1.44g6%
Sukker 11.4g13%
Protein 11g22%
Vitamin A 5.99IU0%
Vitamin C 2.5mg3%
Calcium 7.94mg1%
Jern 0.21mg1%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

OPSKRIFT PÅ RØDVINSSOVS:

VEGANSK JULEMAD

VEGANSK JULEMAD – RØDVINSSOVS MED CHAMPIGNONER

5 fra 1 stemme
Antal: 6 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

  • 1 styk Skalotteløg
  • 125 gram Champignon (De brune)
  • 3 dl Rødvin (Vegansk)
  • 1 Knivspids Røget paprika
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 2 tsk Gærflager (Kan undlades)
  • 2,5 dl Vegansk madlavningsfløde
  • 1-2 spsk Hoi sin sauce (T at søde sovsen med)
  • salt og peber
  • Kulør (Hvis du vil have sovsen brun)

Fremgangsmåde

  • Finthakket løg steges ved svag varme i lidt vand.
  • Svampene børstes, og hakkes fint og steges på en tør pande til de begynder at væske lidt. Jeg foretrækker at anvende brune champignoner.
  • Tilsæt svampene og rødvinen, som koges fri for alkohol under låg i 10-15 minutter. Husk det skal simre og ikke koge på fuld skrue! Skru derefter ned for varmen, tilsæt plantefløde og smag til med krydderier og hoi sin sauce.
  • Tilsæt kulør, dog alt efter hvad farve du ønsker din rødvinssovs.
  • VELBEKOMMEN!
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
overnight oats
Morgenmad

VEGANSK OVERNIGHT OATS GRØD

OPSKRIFT PÅ LÆKKER VEGANSK OVERNIGHT OATS MED HAMPEFRØ, CHIAFRØ, SPELTFLAGER & TOPPINGS Super lækker og nem morgenmad, ja det bliver næsten ikke nemmere med overnights

Læs mere »