VEGANSK RISTAFFEL – LAVET PÅ EN LÆKKER OG SUND KARRYSOVS
Nem og lækker vegansk ristaffel lavet på en æble, rodfrugter og kokosmælk, hvilket gør karrysovsen sund og cremet. Retten er så nem at lave og man kan benytte lige de grønsager man har lyst til, så tøm køleskabet og lav en lækker hjemmelavet karrysovs.
INGREDIENSER TIL VEGANSK RISTAFFEL
INGREDIENSLISTE:
- LØG
- HVIDLØG
- MADÆBLE
- PERSILLEROD
- PASTINAK
- SQUASH
- FRISK REVET INGEFÆR
- KOKOSMÆLK LIGHT
- GRØNSAGSBOULLION
- KARRY & STÆRK KARRY
- KORIANDER
- SPIDSKOMMEN
- GURKEMEJE
- VEGANSK FILET/SOYA BITES – Jeg bruger enten Like Meat chicken bites eller Hälsans Kök filet Pieces
INSPIRATION TIL TOPPINGS:
- Peanuts
- Frisk Ananas
- Rosiner
- Kokos flager
- Agurk
- Banan
- Æble
- Peberfrugt
FAMILIENS HELT STORE HIT
Denne veganske ristaffel er et fest måltid, retten er farvestrålende og noget så lækker i smagen og så den spot on, grundet en masse toppings hvilket gør retten ekstra god og festlig. Du kan vælge lige den toppings du elsker, herhjemme er vi vilde med, frisk ananas, rosiner, ristede kokos chips, og agurk.
VEGANSK RISTAFFEL – FYLDT MED GODE OG SUNDE PROTEINER
Denne veganske ristaffel er fyldt med gode protein kilder. Jeg bruger enten vegansk filet fra Spir eller soya bites fra Naturli, det minder meget om kylling, og minder meget om retten kylling i karry. Har man børn eller voksne som bestemt ikke bryder sig om en vegansk variation, kan man tilføje kylling istedet for vegansk filet stykker eller soya bites. Der er mulighed for at dele retten op i 2, når man har lavet den lækre cremet karrysovs og putte kylling i den ene del og i den anden del vegansk variant.
- Vegansk filet indeholder 20g protein pr. 100g og dog kun 2g kostfibre pr. 100g.
- Soya bites er lavet på økologisk soyamel og indeholder 52g protein pr. 100g og 16g kostfibre pr. 100g.
Jeg køber oftest mine soya Bites i Føtex, der har de både fra Naturli og Urtekram.
jeg kan bedst lide Urtekram soya bites
INSPIRATION TIL ANDRE VEGANSKE FAMILIERETTER
Vegansk karrysovs med tæmpeh, som ligger meget op af denne ristaffel, smager også helt fantastisk.
Vegansk boller i karry med råkost, super og lækker ret, som hele familien også elsker at spise,
HJEMMELAVET VEGANSK BOLLER I KARRY
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK RISTAFFEL HER:
Vegansk Ristaffel
Ingredienser
- 1 stort Løg
- 2 fed Hvidløg
- 1 mellem Squash
- 2 mellem Pastinakker
- 2 mellem Persillerod
- 1 mellem Mad æble
- 5 gram Ingefær
- 2-3 tsk Karry
- 1 tsk Gurkemeje
- 1 tsk Spidskommen
- 0,5 tsk karry (Gerne stærk karry)
- 1 tsk Koriander
- 1 dåse Kokosmælk
- 1-2 dl Vand (Alt efter ønsket konsistens )
- 500 gram Vegansk filet (eller 100g soyabites )
- Salt og peber
Tilbehør
- 3 dl Brune ris
- 6 dl vand
- 1/2 tsk salt
Noter
- Agurk i tern
- Kokosmel/flager
- Peanuts
- Rosiner
- Bananer
- Frisk ananas
Fremgangsmåde
- Skær alle grønsagerne i grove tern, svits det hele sammen i en gryde
- Tilsæt krydderier og svits yderligere i 2 min
- Tilsæt kokosmælk og 1 dl vand og lad det simre til grønsagerne er møre
- Imens grønsagerne simre, sætter du risene over
- Når grønsagerne er møre, stavblender du sovsen, til den har en cremet konsistens, tilsæt evt. lidt mere vand efter ønsket konsistens.
- Tilsæt veganske filet stykker og lad det stå og simre i 10-15 min.
- Smag sovsen til med karry, salt og peber
- VELBEKOMMEN