
HJEMMELAVET BOLLER I KARRY, MED CREMET KARRYSOVS OG SOYAFARS BOLLER!
Drømmer du om at få en god hjemmelavet portion boller i karry, uden at det skal være med køderstatning? Så er du kommet det rette sted. Denne veganske boller i karry er lavet helt fra bunden af. Karrysovs lavet på grøntsager og kokosmælk, veganske boller lavet på soyafars som er bagt i ovnen. DET SMAGER HIMMIELSK!!
Denne opskrift er helt perfekt til hele familien, en rigtig sund og velsmagende ret fyldt med grønsager, gode proteiner og kulhydrater!
INGREDIENSER TIL BOLLER I KARRY
INGREDIENSLISTE:
KARRYSOVS:
- PERSILLEROD
- PASTINAK
- GULEROD
- SQUASH
- SKALOTTELØG
- INGEFÆR
- MADÆBLE
- KARRYPULVER
- GURKEMEJE
- VAND
- BOULLIONTERNING
- KOKOSMÆLK (Jeg bruger light)
- SALT & PEBER
- ÆBLECIDER EDDIKE
VEGANSKE BOLLER:
- SOYA FARS ( Jeg brugte hakket soya fra Urtekram)
- LØG
- SØD FRANSK SENNEP
- DIJONSENNEP
- CITRONSKAL
- CITRONSAFT
- SALT & PEBER
- FULDKORNSRISMEL (Kan skiftes ud med kikærtemel eller quinoamel)
RÅKOST
- REVET GULERØDDER
- REVET RØDBEDER
- ÆBLER I TERN
- CITRONSAFT
- TRANEBÆR
STEP 1
- Start med at klaregøre alle grøntsagerne til karrysovsen
- Dernæst ligger du hakket soyafars i blød og imens gør du alle ingredienserne klar til de veganske boller
- Rør farsen sammen og sæt på køl
Grøntsager til karrysovs Hakket soya fars til bollerne Soya fars lagt i blød og de øvrige ingredienser gjort klar Veganske bolle fars rørt sammen og sættes på køl
STEP 2
- Svits løg og ingefær i en gryde med lidt vand, så det ikke brænder på. Tilsæt karry og gurkemeje og svits det yderligere.
- Tilsæt de hakkede grøntsager og æbletern og lad det stege i 5-10 min.
- Tilsæt kokosmælk, vand og boullion og lad det simre til grøntsagerne er møre.
- Tag farsen ud af køleskabet og stavblend farsen en lille smule.
- Form bollerne med en ske og hænderne og placer dem på en bageplade
- Bag bollerne i ovnen på 200ºC ved varmluft i 15-20 min.
Løg, ingefær og karry Tilsat de hakkede grøntsager og æble Tilsat kokosmælk, vand og boullion Veganske boller, farsen er lige blevet stavblendet, så er boller nemmere at forme
STEP 3
- Imens de veganske boller er i ovnen, stavblender du karrysovsen og smager den til med salt, peber, karry, citronsaft og æblecidereddike
- Lav en lækker råkost
- Når de veganske boller er færdige, tager du dem ud af ovnen og putter dem ned i karrysovsen
- VELBEKOMMEN
Råkost med revet gulerødder, rødbeder, tranebær og æbler Vegansk boller i karry
INSPIRATION TIL ANDRE LÆKRE VEGANSKE FAMILIE RETTER
ØNSKER DU OGSÅ PRIMÆRT RETTER UDEN ERSTATSNINGS PRODUKTER, MEN STADIG SKAL VÆRE NEMME OG LÆKRE, SÅ FIND YDERLIGERE INSPIRATION HER:
VEGANSK LASAGNETTE: https://mmfitness.dk/vegansk-lasagnette/
PITABRØD MED FALAFEL: https://mmfitness.dk/pitabrod-med-falafel-og-tahindressing/
VEGANSK LASAGNE MED SØDE KARTOFLER: https://mmfitness.dk/vegansk-lasagne-med-sod-kartoffel/
VEGANSKE FRIKADELLER MED HJEMMELAVET PLANTEFARS: https://mmfitness.dk/veganske-frikadeller-med-hjemmelavet-plantefars/
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSKE BOLLER I KARRY HER:

VEGANSKE BOLLER I KARRY MED RÅKOST
Ingredienser
- 2 mellem gulerødder
- 100 gram Persillerod
- 3 små Pastinakker
- 200 gram Squash
- 1 stort Skalotteløg
- 1 stort Æble
- 8 gram Revet ingefær
- 2 spsk Karry
- 1 tsk Stærk karry
- 1 tsk Gurkemeje
- 1 dåse Kokosmælk (Light)
- 1 terning Grønsagsbouillon
- 3 dl Vand
Veganske kødfrie boller
- 1 pose Soya fars (Fra Urtekram )
- 1 mellem Løg
- 1 stk Citron (Skræl og saft)
- 40 gram Sød sennep
- 1 tsk Dijon sennep
- 3,5 dl Fuldkornsrismel (Kan ersattes med kikærtemel eller quinoamel)
- 0,5 tsk Salt
- 1 tsk Peber
Råkost
- 300 gram Gulerødder (Revet)
- 200 gram Rødbeder (Revet)
- 1 håndfuld Tranebær
- 1 mellem Æble
- 1 spsk Citronsaft (Frisk presset)
Noter
- 100 gram kogte brune ris
- 350 gram boller i karry
- 150 gram råkost
Fremgangsmåde
- Klargør alle ingredienserne til karrysovsen. Hak pastinak, persillerod, gulerod og squash i en foodprocessor. Hak løg groft, riv ingefæren og skær æble i grove tern.
- Læg hakket soya i blød i kogende vand i 15 minutter.
- Hak løg meget fint og klargør de øvrige ingredienser til de veganske boller.
- Pres alt overskydende væske ud fra de hakkede soya.
- Tilsæt løg, salt, peber, sød sennep, dijon sennep, citronskal og saft rør det sammen.
- Tilsæt fuldkornsrismel, lidt ad gangen til farsen er jævn og fast.
- Lad farsen trække i 10 minutter på køl.
- Kog risene efter anvisning på posen.
- Varm en gryde op til medium varme, tilsæt lidt vand og steg løg, ingefær og æble heri i et par minutter.
- Tilsæt karry og gurkemeje og lad det stege i yderligere 1 minut.
- Tilsæt grøntsagerne og lad det stege yderligere i 5-10 min.
- Hæld bouillon og kokosmælk ved, bring det i kog og lad det simre i 15 minutter.
- Tænd ovnen på 200ºC og kom bagepapir på en bageplade.
- Stavblend farsen hurtigt og form farsen til kødboller og placer dem på bagepladen.
- Sæt pladen i ovnen og bag dem i 10 minutter.
- Vend dem og bag i yderligere 5-10 minutter.
- Lav din råkost.
- Blend karrysovsen til en jævn og cremet sauce. Smag saucen til med æblecidereddike, citronsaft, salt og peber.
- Kom de bagte kødboller i saucen og server det sammen med risene, samt den friske råkost.
- VELBEKOMMEN