VEGANSKE BOLLER I KARRY MED RÅKOST

veganske boller i karry

HJEMMELAVET BOLLER I KARRY, MED CREMET KARRYSOVS OG SOYAFARS BOLLER!

Drømmer du om at få en god hjemmelavet portion boller i karry, uden at det skal være med køderstatning? Så er du kommet det rette sted. Denne veganske boller i karry er lavet helt fra bunden af. Karrysovs lavet på grøntsager og kokosmælk, veganske boller lavet på soyafars som er bagt i ovnen. DET SMAGER HIMMIELSK!!

Denne opskrift er helt perfekt til hele familien, en rigtig sund og velsmagende ret fyldt med grønsager, gode proteiner og kulhydrater!

INGREDIENSER TIL BOLLER I KARRY

INGREDIENSLISTE:

KARRYSOVS:

  • PERSILLEROD
  • PASTINAK
  • GULEROD
  • SQUASH
  • SKALOTTELØG
  • INGEFÆR
  • MADÆBLE
  • KARRYPULVER
  • GURKEMEJE
  • VAND
  • BOULLIONTERNING
  • KOKOSMÆLK (Jeg bruger light)
  • SALT & PEBER
  • ÆBLECIDER EDDIKE

VEGANSKE BOLLER:

  • SOYA FARS ( Jeg brugte hakket soya fra Urtekram)
  • LØG
  • SØD FRANSK SENNEP
  • DIJONSENNEP
  • CITRONSKAL
  • CITRONSAFT
  • SALT & PEBER
  • FULDKORNSRISMEL (Kan skiftes ud med kikærtemel eller quinoamel)

RÅKOST

  • REVET GULERØDDER
  • REVET RØDBEDER
  • ÆBLER I TERN
  • CITRONSAFT
  • TRANEBÆR

STEP 1

  • Start med at klaregøre alle grøntsagerne til karrysovsen
  • Dernæst ligger du hakket soyafars i blød og imens gør du alle ingredienserne klar til de veganske boller
  • Rør farsen sammen og sæt på køl

STEP 2

  • Svits løg og ingefær i en gryde med lidt vand, så det ikke brænder på. Tilsæt karry og gurkemeje og svits det yderligere.
  • Tilsæt de hakkede grøntsager og æbletern og lad det stege i 5-10 min.
  • Tilsæt kokosmælk, vand og boullion og lad det simre til grøntsagerne er møre.
  • Tag farsen ud af køleskabet og stavblend farsen en lille smule.
  • Form bollerne med en ske og hænderne og placer dem på en bageplade
  • Bag bollerne i ovnen på 200ºC ved varmluft i 15-20 min.

STEP 3

  • Imens de veganske boller er i ovnen, stavblender du karrysovsen og smager den til med salt, peber, karry, citronsaft og æblecidereddike
  • Lav en lækker råkost
  • Når de veganske boller er færdige, tager du dem ud af ovnen og putter dem ned i karrysovsen
  • VELBEKOMMEN
veganske boller i karry

INSPIRATION TIL ANDRE LÆKRE VEGANSKE FAMILIE RETTER

ØNSKER DU OGSÅ PRIMÆRT RETTER UDEN ERSTATSNINGS PRODUKTER, MEN STADIG SKAL VÆRE NEMME OG LÆKRE, SÅ FIND YDERLIGERE INSPIRATION HER:

FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSKE BOLLER I KARRY HER:

veganske boller i karry

VEGANSKE BOLLER I KARRY MED RÅKOST

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse45 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 2 mellem gulerødder
  • 100 gram Persillerod
  • 3 små Pastinakker
  • 200 gram Squash
  • 1 stort Skalotteløg
  • 1 stort Æble
  • 8 gram Revet ingefær
  • 2 spsk Karry
  • 1 tsk Stærk karry
  • 1 tsk Gurkemeje
  • 1 dåse Kokosmælk (Light)
  • 1 terning Grønsagsbouillon
  • 3 dl Vand

Veganske kødfrie boller

  • 1 pose Soya fars (Fra Urtekram )
  • 1 mellem Løg
  • 1 stk Citron (Skræl og saft)
  • 40 gram Sød sennep
  • 1 tsk Dijon sennep
  • 3,5 dl Fuldkornsrismel (Kan ersattes med kikærtemel eller quinoamel)
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 tsk Peber

Råkost

  • 300 gram Gulerødder (Revet)
  • 200 gram Rødbeder (Revet)
  • 1 håndfuld Tranebær
  • 1 mellem Æble
  • 1 spsk Citronsaft (Frisk presset)

Noter

En portion er baseret på:
  • 100 gram kogte brune ris 
  • 350 gram boller i karry 
  • 150 gram råkost 
 

Fremgangsmåde

  • Klargør alle ingredienserne til karrysovsen. Hak pastinak, persillerod, gulerod og squash i en foodprocessor. Hak løg groft, riv ingefæren og skær æble i grove tern.
  • Læg hakket soya i blød i kogende vand i 15 minutter.
  • Hak løg meget fint og klargør de øvrige ingredienser til de veganske boller.
  • Pres alt overskydende væske ud fra de hakkede soya.
  • Tilsæt løg, salt, peber, sød sennep, dijon sennep, citronskal og saft rør det sammen.
  • Tilsæt fuldkornsrismel, lidt ad gangen til farsen er jævn og fast.
  • Lad farsen trække i 10 minutter på køl.
  • Kog risene efter anvisning på posen.
  • Varm en gryde op til medium varme, tilsæt lidt vand og steg løg, ingefær og æble heri i et par minutter.
  • Tilsæt karry og gurkemeje og lad det stege i yderligere 1 minut.
  • Tilsæt grøntsagerne og lad det stege yderligere i 5-10 min.
  • Hæld bouillon og kokosmælk ved, bring det i kog og lad det simre i 15 minutter.
  • Tænd ovnen på 200ºC og kom bagepapir på en bageplade.
  • Stavblend farsen hurtigt og form farsen til kødboller og placer dem på bagepladen.
  • Sæt pladen i ovnen og bag dem i 10 minutter.
  • Vend dem og bag i yderligere 5-10 minutter.
  • Lav din råkost.
  • Blend karrysovsen til en jævn og cremet sauce. Smag saucen til med æblecidereddike, citronsaft, salt og peber.
  • Kom de bagte kødboller i saucen og server det sammen med risene, samt den friske råkost.
  • VELBEKOMMEN
Næringsindhold
VEGANSKE BOLLER I KARRY MED RÅKOST
Indhold per portion (1 Portion)
Kalorier 592 Kalorier fra fedt 107
% Daglig værdi*
Fedt 11.9g18%
Mættet fedt 0.8g5%
Transfedt 0.001g
Flerumættet fedt 1.07g
Enkeltumættet fedt 0.14g
Kolesterol 0.01mg0%
Salt 1.67mg0%
Kalium 1065mg30%
Kulhydrater 87.2g29%
Fibre 18.9g79%
Sukker 31.8g35%
Protein 23.5g47%
Vitamin A 716IU14%
Vitamin C 33.3mg40%
Calcium 126mg13%
Jern 3.42mg19%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
overnight oats
Morgenmad

VEGANSK OVERNIGHT OATS GRØD

OPSKRIFT PÅ LÆKKER VEGANSK OVERNIGHT OATS MED HAMPEFRØ, CHIAFRØ, SPELTFLAGER & TOPPINGS Super lækker og nem morgenmad, ja det bliver næsten ikke nemmere med overnights

Læs mere »