VEGANSKE BOLLER I KARRY MED RÅKOST

veganske boller i karry

HJEMMELAVET BOLLER I KARRY, MED CREMET KARRYSOVS OG SOYAFARS BOLLER!

Drømmer du om at få en god hjemmelavet portion boller i karry, uden at det skal være med køderstatning? Så er du kommet det rette sted. Denne veganske boller i karry er lavet helt fra bunden af. Karrysovs lavet på grøntsager og kokosmælk, veganske boller lavet på soyafars som er bagt i ovnen. DET SMAGER HIMMIELSK!!

Denne opskrift er helt perfekt til hele familien, en rigtig sund og velsmagende ret fyldt med grønsager, gode proteiner og kulhydrater!

INGREDIENSER TIL BOLLER I KARRY

INGREDIENSLISTE:

KARRYSOVS:

  • PERSILLEROD
  • PASTINAK
  • GULEROD
  • SQUASH
  • SKALOTTELØG
  • INGEFÆR
  • MADÆBLE
  • KARRYPULVER
  • GURKEMEJE
  • VAND
  • BOULLIONTERNING
  • KOKOSMÆLK (Jeg bruger light)
  • SALT & PEBER
  • ÆBLECIDER EDDIKE

VEGANSKE BOLLER:

  • SOYA FARS ( Jeg brugte hakket soya fra Urtekram)
  • LØG
  • SØD FRANSK SENNEP
  • DIJONSENNEP
  • CITRONSKAL
  • CITRONSAFT
  • SALT & PEBER
  • FULDKORNSRISMEL (Kan skiftes ud med kikærtemel eller quinoamel)

RÅKOST

  • REVET GULERØDDER
  • REVET RØDBEDER
  • ÆBLER I TERN
  • CITRONSAFT
  • TRANEBÆR

STEP 1

  • Start med at klaregøre alle grøntsagerne til karrysovsen
  • Dernæst ligger du hakket soyafars i blød og imens gør du alle ingredienserne klar til de veganske boller
  • Rør farsen sammen og sæt på køl

STEP 2

  • Svits løg og ingefær i en gryde med lidt vand, så det ikke brænder på. Tilsæt karry og gurkemeje og svits det yderligere.
  • Tilsæt de hakkede grøntsager og æbletern og lad det stege i 5-10 min.
  • Tilsæt kokosmælk, vand og boullion og lad det simre til grøntsagerne er møre.
  • Tag farsen ud af køleskabet og stavblend farsen en lille smule.
  • Form bollerne med en ske og hænderne og placer dem på en bageplade
  • Bag bollerne i ovnen på 200ºC ved varmluft i 15-20 min.

STEP 3

  • Imens de veganske boller er i ovnen, stavblender du karrysovsen og smager den til med salt, peber, karry, citronsaft og æblecidereddike
  • Lav en lækker råkost
  • Når de veganske boller er færdige, tager du dem ud af ovnen og putter dem ned i karrysovsen
  • VELBEKOMMEN
veganske boller i karry

INSPIRATION TIL ANDRE LÆKRE VEGANSKE FAMILIE RETTER

ØNSKER DU OGSÅ PRIMÆRT RETTER UDEN ERSTATSNINGS PRODUKTER, MEN STADIG SKAL VÆRE NEMME OG LÆKRE, SÅ FIND YDERLIGERE INSPIRATION HER:

FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSKE BOLLER I KARRY HER:

veganske boller i karry

VEGANSKE BOLLER I KARRY MED RÅKOST

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse45 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 2 mellem gulerødder
  • 100 gram Persillerod
  • 3 små Pastinakker
  • 200 gram Squash
  • 1 stort Skalotteløg
  • 1 stort Æble
  • 8 gram Revet ingefær
  • 2 spsk Karry
  • 1 tsk Stærk karry
  • 1 tsk Gurkemeje
  • 1 dåse Kokosmælk (Light)
  • 1 terning Grønsagsbouillon
  • 3 dl Vand

Veganske kødfrie boller

  • 1 pose Soya fars (Fra Urtekram )
  • 1 mellem Løg
  • 1 stk Citron (Skræl og saft)
  • 40 gram Sød sennep
  • 1 tsk Dijon sennep
  • 3,5 dl Fuldkornsrismel (Kan ersattes med kikærtemel eller quinoamel)
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 tsk Peber

Råkost

  • 300 gram Gulerødder (Revet)
  • 200 gram Rødbeder (Revet)
  • 1 håndfuld Tranebær
  • 1 mellem Æble
  • 1 spsk Citronsaft (Frisk presset)

Noter

En portion er baseret på:
  • 100 gram kogte brune ris 
  • 350 gram boller i karry 
  • 150 gram råkost 
 

Fremgangsmåde

  • Klargør alle ingredienserne til karrysovsen. Hak pastinak, persillerod, gulerod og squash i en foodprocessor. Hak løg groft, riv ingefæren og skær æble i grove tern.
  • Læg hakket soya i blød i kogende vand i 15 minutter.
  • Hak løg meget fint og klargør de øvrige ingredienser til de veganske boller.
  • Pres alt overskydende væske ud fra de hakkede soya.
  • Tilsæt løg, salt, peber, sød sennep, dijon sennep, citronskal og saft rør det sammen.
  • Tilsæt fuldkornsrismel, lidt ad gangen til farsen er jævn og fast.
  • Lad farsen trække i 10 minutter på køl.
  • Kog risene efter anvisning på posen.
  • Varm en gryde op til medium varme, tilsæt lidt vand og steg løg, ingefær og æble heri i et par minutter.
  • Tilsæt karry og gurkemeje og lad det stege i yderligere 1 minut.
  • Tilsæt grøntsagerne og lad det stege yderligere i 5-10 min.
  • Hæld bouillon og kokosmælk ved, bring det i kog og lad det simre i 15 minutter.
  • Tænd ovnen på 200ºC og kom bagepapir på en bageplade.
  • Stavblend farsen hurtigt og form farsen til kødboller og placer dem på bagepladen.
  • Sæt pladen i ovnen og bag dem i 10 minutter.
  • Vend dem og bag i yderligere 5-10 minutter.
  • Lav din råkost.
  • Blend karrysovsen til en jævn og cremet sauce. Smag saucen til med æblecidereddike, citronsaft, salt og peber.
  • Kom de bagte kødboller i saucen og server det sammen med risene, samt den friske råkost.
  • VELBEKOMMEN
Næringsindhold
VEGANSKE BOLLER I KARRY MED RÅKOST
Indhold per portion (1 Portion)
Kalorier 592 Kalorier fra fedt 107
% Daglig værdi*
Fedt 11.9g18%
Mættet fedt 0.8g5%
Transfedt 0.001g
Flerumættet fedt 1.07g
Enkeltumættet fedt 0.14g
Kolesterol 0.01mg0%
Salt 1.67mg0%
Kalium 1065mg30%
Kulhydrater 87.2g29%
Fibre 18.9g79%
Sukker 31.8g35%
Protein 23.5g47%
Vitamin A 716IU14%
Vitamin C 33.3mg40%
Calcium 126mg13%
Jern 3.42mg19%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
blomkålstzatziki
Tilbehør

VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI

LÆKKER, SPRØD OG SUND VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI – PERFEKT SOMMERSALAT Denne lækre blomkålstzatziki er både dejlig cremet, super sprød og rigtig nem at bikse sammen. Purløg,

Læs mere »
Cremet grøn pastasauce
Tilbehør

CREMET GRØN PASTASAUCE

SUND OG NEM CREMET GRØN PASTASAUCE VENDT MED ITALIENSK PASTA Lækker og velsmagende plantebaseret grøn “ostesovs”, lavet på spinat, ærter og friske krydderurter. Denne grønne

Læs mere »