HJEMMELAVEDE FALAFLER MED RØDEBEDE – BAGT I OVNEN
Lækre hjemmelavede veganske falafler med rødbede, bagt i ovnen. Nem og lækker opskrift på farvrige falafler med rødbede. Jeg elsker alt med rødebede og en dag jeg var ude at spise fik jeg en salatbowl med tre slags falafler og den ene var med rødbede og mums det var lækkert…. Jeg tænkte det må kunne laves ret nemt og ganske rigtigt, det er super nemt. Mine falafler med rødbede er lavet på kikærter fra dåse, kikærtemel og frisk revet rødbede. Det gør det lidt nemmere at du ikke behøver at lægge kikærterne i blød i 12 timer, men at du kan bruge kikærter på dåse, og nemt kan smække en falafelfars sammen.
INGREDIENSER TIL FALAFLER MED RØDBEDE
INGREDIENSLISTE:
- KIKÆRTER PÅ DÅSE
- RØDBEDE
- PERSILLE
- FRISK CHILI
- LØG
- HVIDLØG
- KIKÆRTEMEL – Jeg køber kikærtemel hos URTE KRAM
- ÆBLECIDEREDDIKE
- OLIVENOLIE
- SPIDSKOMMEN
- FALAFELMIX – Krydderi blanding jeg køber hos en grønthandler
- SALT
HOW TO
- Dræn kikærterne og skyl dem godt.
- Riv rødbederne på et rivejern.
- Kom alle ingredienser i en foodprocessor og hak det jævnt og fint.
- Tænd ovnen på 200ºC og kom bagepapir på en bageplade.
- Form farsen til kugler, placer dem på bagepladen og pensel dem med olivenolie.
- Sæt pladen i ovnen og bag falaflerne gyldne og sprøde i 20 – 25 min.
- Du kan også bage dem i ovnen i 15-20 min og giv dem 5 min i airfryer, så bliver de super sprøde og lækre.
INSPIRATION TIL VEGANSKE RETTER MED FALAFEL
Vi elsker hjemmelavet falafel hjemme hos os, og vi spiser dem i salatbowls, pitabrød, med pasta og tomatsovs.. FALAFEL kan du spise til mange ting, og det så nemt at lave dem selv.
PRØV FALAFEL I PITABRØD
PITABRØD MED FALAFEL OG TAHINDRESSING
ELLER EDAMAME-FALAFLER, de er så+ lækre og passer perfekt i en lækker stor salatbowl. MUMS…
VI LAVER OGSÅ HELT ALMINELIGE OVNBAGTE FALAFLER MED PASTA & TOMATSOVS… En familievenlig børne aftensmad…
SPAGHETTI MED TOMATSOVS & FALAFEL
FIND OPSKRIFT PÅ FALAFLER MED RØDBEDE HER:
VEGANSKE FALAFLER MED RØDBEDE
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 200 gram Rødbeder (Ca. 2 mellem store rødbeder)
- 1 bundt Frisk persille
- 1 frisk Chili
- 1 mellem løg
- 2 fed hvidløg
- 30 gram Kikærtemel
- 1 spsk Æblecidereddike
- 1 spsk Olivenolie
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk Falafel krydderi mix
- 1 tsk salt
Noter
Fremgangsmåde
- Dræn kikærterne og skyl dem godt
- Riv rødbederne på et rivejern
- Kom alle ingredienser i en foodprocessor og hak det jævnt og fint
- Tænd ovnen på 200ºC og kom bagepapir på en bageplade
- Form farsen til kugler, placer dem på bagepladen og pensel dem med olivenolie
- Sæt pladen i ovnen og bag falaflerne gyldne og sprøde i 20 – 25 min
- Du kan også bage dem i ovnen i 15-20 min og giv dem 5 min i airfryer, så bliver de super sprøde og lækre
- VELBEKOMME