VEGANSKE MADVAFLER MED KÅLSALAT & FALAFEL

VEGANSKE MADVAFLER

VEGANSKE MADVAFLER MED FYLD – NEM OG SUND AFTENSMAD

Lækker, nem og sund kødfri aftensmad, som du kan lave på 30 min. Jeg elsker madvafler og denne opskrift er til den travle hverdag, da du både laver multigrain vafler fra Valse Møllen og falafel fra Naturli. Du kan selvfølgelig godt lave dine egne falafler hvis du har tiden til det. Det smager virkelig godt, og vaflerne fra Valse Møllen, er så lækre da de er grove og fyldt med kerner og frø. Vi alle hjemme hos os, kan lide disse veganske vafler! De kan også bruges til morgenmad med peanutbutter på, til frokost med avokado og bønner. Ja der er mange muligheder… For god ordens skyld, så er dette ikke reklame for Valse Møllen, jeg har bare smagt deres multigrain vafler og er så vild med dem. Jeg har købt Multigrain vafler i Rema 1000.

INGREDIESNER TIL VEGANSKE MADVAFLER MED FYLD

INGREDIENSLISTE:

  • MULTIGRAIN VAFLER FRA VALSE MØLLEN – Jeg har købt dem i Rema 1000. Se næringsindhold HER
  • FALAFEL FARS FRA NATURLI – Også købt i Rema 1000
  • BAGEPULVER
  • RØDKÅL
  • ÆBLE
  • PÆRE
  • CITRON
  • PERSILLE

HOW TO – VEGANSKE MADVAFLER MED KÅLSALAT & FALAFEL

  • Hæld posens indhold og bagepulver i en skål. Tilsæt vand og rør rundt.
  • Bag vaflerne i et forvamet vaffeljern ved middelhøj varme til de er sprøde og gyldne (ca. 3-4 minutter). Brug lidt fedtstof imellem hver bagning, så får du ekstra sprødhed.
  • Form falaflerne, bag dem i airfryer, det gør vi eller steg dem på en pande.
  • Bland salaten sammen.
  • Anret vaflerne med fyldet og servere. Top evt. med lidt dressing.

INSPIRATION TIL HJEMMELAVET FALAFLER

Vi laver også ret tit hjemmelavet falafler, og vi elsker forskellige variationer af falafler. MUMS… Vi laver ganske almindelige falafler, edamame-falafler og rødbede falafler. PRØV DEM!

OVN BAGTE FALAFLER

SUND VEGANSK MADPLAN UGE 23

EDAMAME-FALAFLER

edamame-falafler

RØDBEDE FALAFLER

VEGANSKE MADVAFLER MED KÅLSALAT & FALAFEL 4

FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSKE MADVAFLER MED KÅLSALAT & FALAFEL HER:

VEGANSKE MADVAFLER

VEGANSKE MADVAFLER MED KÅLSALAT & FALAFEL

5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt27 minutter

Ingredienser

  • 1 pakke Multigrain vafler (Fra Valse Møllen)
  • 1 pakke Falafel fars (Fra Naturli)
  • 4 tsk Bagepulver
  • 300 gram Rødkål (Kan erstattes med spidskål)
  • 1 bundt Frisk persille
  • 1 styk Æble
  • 1 styk Pære
  • 1 styk Citron (Økologisk)

Noter

1 portion 
  • 100 gram færdigt bagt vaffel
  • 150 gram salat
  • 150 gram falafel 
 
Brug resten af vaflerne til morgenmad eller til frokost. De bliver rigtig lækre, hvis du rister dem på brødristeren dagen efter. 

Fremgangsmåde

  • Hæld posens indhold og bagepulver i en skål. Tilsæt vand og rør rundt.
  • Bag vaflerne i et forvamet vaffeljern ved middelhøj varme til de er sprøde og gyldne (ca. 3-4 minutter). Brug lidt fedtstof imellem hver bagning, så får du ekstra sprødhed.
  • Form falaflerne, bag dem i airfryer, det gør vi eller steg dem på en pande.
  • Snit rødkål i fine strimler og pluk persille, bland det sammen i en skål.
  • Riv citroen på et rivejern, bland rødkål, persille, citronskal og citronsaft sammen og lad det stå og trække.
  • Skær æbler og pære i fine tern.
  • Bland salaten sammen lige inden det puttes på vaflerne.
  • Anret vaflerne med fyldet og server. Top evt. med lidt dressing.
  • VELBEKOMMEN
Næringsindhold
VEGANSKE MADVAFLER MED KÅLSALAT & FALAFEL
Indhold per portion (1 portion)
Kalorier 494 Kalorier fra fedt 122
% Daglig værdi*
Fedt 13.6g21%
Mættet fedt 2.21g14%
Transfedt 0g
Flerumættet fedt 0.17g
Enkeltumættet fedt 0.015g
Kolesterol 0mg0%
Salt 3.24mg0%
Kalium 342mg10%
Kulhydrater 64.6g22%
Fibre 18.5g77%
Sukker 16.3g18%
Protein 18.6g37%
Vitamin A 19.5IU0%
Vitamin C 67.1mg81%
Calcium 55.8mg6%
Jern 0.58mg3%
* Daglig værdi er baseret på en diæt med 2000 kalorier.
Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
VEGANSK FERSKENKOMPOT
Tilbehør

VEGANSK FERSKENKOMPOT

VEGANSK FERSKENKOMPOT MED VANILJEKORN Vi har et vildt ferskentræ i vores drivhus og vi får mange ferskner hvert år, og jeg har prøvet flere gange

Læs mere »
VEGANSK BUDGETVENLIG MADPLAN UGE 32
Morgenmad

PLANTEBASERET ACAI BOWL

SUND HJEMMELAVET ACAI BOWL MED PLANTEPROTEIN & TOPPINGS Lækker smoothie lavet på banan, jordbær, blåbær, brombær, Acai pulver og ærte drik. Denne smoothie bowl er

Læs mere »
blomkålstzatziki
Tilbehør

VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI

LÆKKER, SPRØD OG SUND VEGANSK BLOMKÅLSTZATZIKI – PERFEKT SOMMERSALAT Denne lækre blomkålstzatziki er både dejlig cremet, super sprød og rigtig nem at bikse sammen. Purløg,

Læs mere »