SUND, NEM OG LÆKKER OPSKRIFT PÅ VEGANSKE TARTELETTER
Jeg elsker tarteletter og især smagen af hvide asparges i en lækker hvid sovs. Jeg er ikke kæmpe fan af opbagte sovse lavet på smør eller sovse lavet på fløde. Denne opskrift er lavet på lækker plantebaseret Ærte Barista, som giver en fyldig og cremet smag, men ikke meget fed smag. Derudover er der masser af fyld i sovsen, som giver en rigtig smag af tarteletter med “høns i asparges”. PRØV DEN…. MUMS….
INGREDIENSER TIL VEGANSKE TARTELETTER
INGREDIENSLISTE:
- VEGANSKE FILET STYKKER
- LUKSUS TARTELETTER FRA COOP
- BRUNE CHAMPIGONER
- PERSILLE
- ÆRTER
- HVIDE ASPARGES PÅ DÅSE
- ÆRTE BARISTA
- LØG
- MAJSSTIVELSE
- MUSKATNØD
- SALT & PEBER
INSPIRATION TIL VEGANSK OG GRØN JULEMAD
Jeg elsker alt med hvide asparges, så hvis du er vild med veganske tarteletter med fyld, så vil du også være vild med min opskrift på vegansk hønsesalat. Jeg elsker min “hønsefri” salat, den er så lækker, og er altid med til en god julefrokost. MUMS…..
JEG HAR SAMLET ALLE MIN JULEOPSKRIFTER I ET INDLÆG, SÅ HVIS DU ER INTERESSERET I FLERE OPSKRIFTER TIL VEGANSK OG GRØN JULEMAD, KLIK PÅ “VEGANSK JULEMAD”
VEGANSK JULEMAD – GUIDE TIL JULEAFTEN, JULEFROKOST & JULEGODTER
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSKE TARTELETTER HER:
VEGANSKE TARTELETTER VERDENS BEDSTE OPSKRIFT
Ingredienser
Tarteletfyld
- 1 styk Løg
- 500 gram Vegansk filet (Jeg bruger primært Spir eller Hälsans kök)
- 200 gram Ærter
- 1 dåse Aspargessnitter
- 250 gram Champignon (Jeg bruger gerne de brune)
- 2 Terninger Grønsagsbouillon
- 1 Bundt Frisk persille
- 2 dl vand
- 5 dl Ærte Barista
- 1 tsk Stødt muskatnød
- 1,5 tsk Salt
- 1 tsk Peber
- 30 gram Majsstivelse
Tilbehør
- 15 styk Tarteletter (Jeg bruger luksus tarteletter fra COOP)
- 1 håndfuld Frisk persille (Til pynt )
Noter
Fremgangsmåde
- Hak svampe og løg i små tern. Steg svampene på en pande, til væden er væk.
- Steg løgene i en gryde, tilsæt evt. lidt vand/olie.
- Tilsæt ærter og vegansk filet og steg det i 2 min. Og tilsæt 2 dl boullionvand.
- Tilsæt Ærte Barista, drænet aspargessnitter og hakket persille (gem noget til pynt), muskatnød, salt&peber.
- Lad det hele koge op under omrøring. Rør majsstivelsen ud i lidt vand og hæld det i sovsen i en tynd stråle under omrøring.
- Tænd ovnen på 200º grader og lun tarteletterne.
- Smag sovsen til med salt og peber og servér den i lune tarteletskaller med frisk persille som pynt.
- Velbekomme