SUND OG MÆTTENDE BUDDHA BOWL – NEM FROKOST
Ønsker du en nem, sund og mættende frokost, så er Buddha Bowl, vejen frem. Det er så nemt at lave og man kan sammensætte den på 1000 forskellige måder, så det er bare med at være kreativ og lege med alle de grønsager du elsker.
MEN HVAD ER BUDDHA BOWL?
En Buddha-skål er et vegetarisk måltid, der serveres på en enkelt skål eller højrimmet plade, der består af små portioner af flere fødevarer, der serveres koldt. Disse kan omfatte fuldkorn, såsom quinoa eller brune ris, planteproteiner såsom kikærter eller tofu og grøntsager.
Det er da nemt og lækkert!
INSPIRATION OG INGREDIENSER
DER INGEN BESTEMT MÅDE AT LAVE EN SALAT BOWL PÅ, SÅ BRUG DET DU BEDST KAN LIDE.
MIN FAVORIT ER:
- TOFU – Gerne marineret tofu, hvor du selv ligger det i marinade eller køber den færdiglavet. Jeg bruger ofte til min frokost en lækker tofu med Garlic & Basil fra Urtekram. Se her: https://www.urtekram.dk/Foedevarer/vegetarisk/tofu-garlic–basil/ og ellers ligger jeg den selv i marinade med soya, hvidløg og en masse krydderier.
- HUMMUS – Gerne hjemmelavet, se opskrift på min basis hummus: https://mmfitness.dk/nem-og-cremet-hummus-uden-olie/
- BLOMKÅLSRIS OG BROCCOLI
- AGURK
- FRISKE SPINAT BLADE
- CREMET VEGANSK RØDBEDE SALAT MED PEBERROD- Se her: https://mmfitness.dk/cremet-vegansk-rodbedesalat-med-peberrod/
- KOGTE BRUNE RIS ELLER QUINOA
- SYLTEDE RØDLØG – Se opskrift her: https://mmfitness.dk/syltede-roedloeg-den-nemmeste-og-bedste-opskrift/
- HJEMMELAVET VEGANSK AIOLI – Se opskrift her: https://mmfitness.dk/hjemmelavet-vegansk-aioli-lavet-pa-silketofu/
BUDDHA BOWL MED MANGO
Lav også buddha Bowl med mango, det smager også helt fantastisk, at kombinerer grønt og frugt i en buddha-skål er også virkelig lækkert – MUMS
DENNE BOWL INDEHOLDER:
- FRISK SPINAT
- KOGTE QUINOA
- HUMMUS
- MANGO
- AGURK
- BLOMKÅLSRIS
- RØDBEDESALAT
- TOFU MED GRALIC & BASIL
OPSKRIFT PÅ VEGANSK BUDDHA BOWL MED TOFU OG SPINAT
BUDDHA BOWL MED SPINAT OG TOFU – LÆKKER VEGANSK SALAT
Ingredienser
- 30 gram Spinat (Frisk)
- 100 gram Ris (Kogte eller kogte quinoa)
- 40 gram Blomkålsris
- 70 gram Hummus
- 65 gram agurk
- 100 gram Tofu
- 100 gram Cremet rødbedesalat med peberrod
- 10 gram Aioli
Noter
- Du kan bruge alle grønsager, såsom peberfrugt, snack ærter, revet gulerødder og rødbeder, bønnespirer, spidskål og forskellige slags salater
- Brug også gerne frugt i din Bowl, såsom mango, melon, æbler, kiwi og friske bær
- Har du en rest af en lækker salat, så brug gerne det, ligesom jeg bruger rødbedesalat
- Brug gerne andre hummus, fx karry/mango hummus, ærte hummus, der er massere af muligheder.
Fremgangsmåde
- Tag en dyb skål, fyld bunden med frisk spinat
- Tilføj alle grøntsagerne rundt i skålen og læg tofu i midten af salaten
- Top salaten med hjemmelavet aioli eller anden dressing