LÆKKER OG CREMET HAYDARI DIP – LAVET PÅ VEGANSK FETA OG BAGT PEBERFRUGT
Haydari er en nem dip lavet af cremet fetaost, bagt peberfrugt og dejlige krydderier – perfekt til snack, til spread på hjemmebagt brød og den er bare perfekt til mange lækre retter.
Jeg har før i tiden lavet haydari dip med ganske almindelig feta, men eftersom jeg lever plantebaseret og vegansk, har jeg prøvet den af med vegansk fetaost og hold da op, det var jo så lækkert! Det smagte virkelig lækkert og havde en rigtig god og cremet ostesmag. Jeg er meget overrasket over den veganske fetaost, da jeg har prøvet mange veganske skiveoste og revet oste, som smager ret så dårligt.
Men den veganske fetaost er den bedste fetaost jeg længe har smagt, så blev virkelig glad og overrasket, så fremover bliver den kun lavet vegansk, også til gæsterne, det er helt sikkert!
INGREDIENSLISTE TIL HAYDARI DIP
INGREDIENSER:
- VEGANSK FETAOST – Jeg brugte den her fra Violife:
- VEGANSK FETA OST Jeg køber Violife oste i min lokale Meny.
- STORE RØDE PEBERFRUGT
- HVIDLØG
- SØD PAPRIKA
- SMOKED PAPRIKA
- OREGANO
- FRISK PERSILLE
- CIRTON
- SALT&PEBER
STEP 1
- Først skærer du peberfrugterne ud og lægger dem på en bradepande med skinsiden op af
- Bag dem i ovnen på 225ºC varmluft i 20-25 min. Skindet skal blive sort
STEP 2
- Put peberfrugterne direkte i en frysepose og køl dem ned i køleskabet. De skal køles helt ned.
- Pil skindet af peberfrugterne og put alle ingredienserne i skål og blend det godt sammen med en stavblender. Du kan også bruge en foodprocessor, men jeg kan bedst lide konsistensen når du stavblender det.
- Pynt evt. med lidt frisk persille
- VELBEKOMMEN
HAYDARI DIP – PERFEKT TIL SMÅ LÆKRE RETTER
Vi spiser gerne denne lækre tyrkiske dip, til små lækre retter eller som fyld i pitabrød, det smager virkelig lækkert. Om sommeren er der ikke noget bedre end hjemmelavet falafel eller köfte med grønt, grillet fuldkorns pitabrød, frisk salat og fetadip. MUMS DET SMAGER GODT.
Brug dit tyrkiske fetadip som spread på et lækkert hjemmebagt madbrød.
SE OPSKRIFT HER:
GLUTENFRI BRØD MED SØD KARTOFFEL
INSPIRATION TIL ANDRE LÆKRE VEGANSKE DIP, DRESSINGER OG HUMMUS
Jeg elsker alt indenfor dip, dressinger eller hummus. Jeg kan slet ikke undvære det i min dagligdag, jeg bruger det rigtigt meget til min frokost eller til små snack måltider.
Elsker I hummus, så er jeg jo kæmpe fan af hummus og har flere varianter på min hjemmeside.
Se hummus opskrifter her:
Og så har jeg min ynglings dressing som er VEGANSK AIOLI
FIND OPSKRIFT PÅ HAYDARI DIP HER:
HAYDARI DIP- MED VEGANSK FETA
Ingredienser
- 2 stk Rød peberfrugt
- 1 pakke Vegansk feta (Jeg bruger den fra Violife)
- 1 fed Hvidløg
- 1/2 stk Citronsaft (Frisk presset)
- 1/2 bundt Frisk persille
- 1 tsk Sød paprika
- 1 tsk Oregano
- 1/2 tsk Røget paprika
- 1/2 tsk salt&peber
Noter
- Ønsker du ikke at lave en vegansk haydari dip kan du bruge almindelig fetaost og ønsker du en fedtfattig udgave, kan du bruge salattern fra Cheasy. Dem har jeg brugt før i tiden og det smager også godt.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 225ºC og kom bagepapir på en bageplade.
- Del peberfrugterne på langs, tag kernerne ud og placer dem på bagepladen med skindsiden op ad.
- Sæt pladen i ovnen og bag peberfrugterne til skindet er sort, ca. 20-25 minutter.
- Kom de bagte peberfrugter i en frysepose og lad dem afkøle heri i køleskabet.
- Pil skindet af de bagte peberfrugter.
- Kom dem og de resterende ingredienser i en skål og stavblend det godt, til det har en jævn og cremet konsistens. Du kan også bruge en foodprocessor.
- Smag til med salt og peber, samt citronsaft
- Servere din Haydari dip i en skål og pynt med frisk persille. VELBEKOMMEN