LÆKKER OG NEM VEGANSK LINSESOVS PERFEKT RET TIL EN TRAVL HVERDAG!
Hvis du ikke har prøvet vegansk linsesovs, så det altså nu du skal prøve den, det er så nem en ret og så smager den bare helt fantastisk. Jeg elsker den, da den tager 35 min at lave og så den fyldt med gode proteiner og mætter rigtig godt. Jeg spiser den også gerne til frokost, det er nemt at lave en stor portion, så du enten har rester eller frokost til nogle dage. Spis linsesovsen med fuldkornspasta, ris eller quinoa og lidt vegansk parmesan, du vil ikke fortryde! MUMS…..
INGREDIENSER TIL VEGANSK LINSESOVS
INGREDIENSLISTE:
- RØDE LINSER
- PEBERFRUGT
- GULERØDDER
- LØG
- HVIDLØG
- TOMATSOVS- Jeg brugte tofu sauce, den er super lækker og jeg finder den ofte under stop madspild i Rema 1000. Du kan også bruge almindelig hakket tomater på dåse.
- TOMATPÜRE
- KOKOSMÆLK
- RØD KARRY PASTA
- GRØNSAGSBOULLION
- SPIDSKOMMEN
- SMOKED PAPRIKA
- CITRON
- SALT & PEBER
- FRISKE KRYDDERURTER: Jeg bruger gerne basilikum, timian og oregano. Det kan dog udskiftes med tørret krydderurter.
TILBEHØR:
- FULDKORNSPASTA
- VEGANSK PARMESAN: Se opskrift her: https://mmfitness.dk/vegansk-bolognese-med-linser-og-valnodder/
- BASILIKUM BLADE
HOW TO
- Skær alle grøntsagerne ud og svits det i lidt vand, tilsæt krydderier, grøntsagsboullion og karrypasta.
- Tilsæt kokosmælk, tomatsovs, tomatpüre, røde linser og citron og lad retten simre.
- Put hakket friske krydderurter i og smag retten til med salt & peber.
INSPIRATION TIL ANDRE NEMME VEGANSKE HVERDAGSRETTER
UDOVER VEGANSK LINSESOVS, HAR JEG EN MASSE INSPIRATION TIL NEMME HVERDAGSRETTER, SOM ER LÆKRE, SUNDE OG MÆTTENDE.
VEGANSK LASAGNETTE: https://mmfitness.dk/vegansk-lasagnette/
VEGANSK PASTA ONE POT: https://mmfitness.dk/vegansk-one-pot-pasta/
VEGANSK KARRYSOVS MED TÆMPEH: https://mmfitness.dk/vegansk-karrysovs-med-kokosmaelk-og-taempeh/
VEGANSK BØNNEGRYDE: https://mmfitness.dk/tortillas-med-bonnegryde-og-guacamole-sundopskrift/
FIND OPSKRIFT PÅ PASTA MED VEGANSK LINSESOVS HER:
PASTA MED VEGANSK LINSESOVS, FRISKE KRYDDERURTER OG VEGANSK PARMESAN
Ingredienser
- 150 gram Røde linser
- 3-4 stk Gulerødder
- 1 stort Løg
- 2 fed Hvidløg
- 1 stor Rød peberfrugt
- 1 terning Grønsagsbouillon
- 1 tsk Rød karrypasta
- 1 glas Tomatsovs (Eller en dåse hakket tomat)
- 1 dåse Tomatpuré
- 1 dåse Kokosmælk light
- 1/2 stk Citronsaft (Frisk presset)
- 1/2 tsk Cayenne peber
- 1 tsk Spidskommen
- 1 tsk Røget paprika
- 1-2 spsk Friske krydderurter ((basilikum, oregano og timian))
- salt og peber
TILBEHØR
- 400 gram Fuldkornspasta
- 1 portion Vegansk parmesan
- 5-6 stk Basilikum (Til pynt)
Noter
- Skift fuldkornspasta ud med ris, quinoa eller bønne/linse pasta.
- Linsesovs er perfekt som rester til dagen efter.
Fremgangsmåde
- Skyl de røde linser.
- Sæt vand over til at koge pasta.
- Hak løg, gulerødder og peberfrugt. Svits det i en gryde med lidt vand sammen med presset hvidløg.
- Tilsæt krydderier, boullion og karrypasta og svits det i 5 min.
- Tilsæt kokosmælk, tomatsovs, tomatpuré, røde linser og citronsaft. Lad retten simre i 25 min.
- Lav vegansk parmesan imens retten simre.
- Tilsæt friske krydderurter og rør det sammen, smag linsesovsen til med salt & peber.
- VELBEKOMME!