HJEMMELAVET LÆKKER, SUND OG MÆTTENDE SUSHI BOWL
MUMS EN LÆKKER RET….. Hvis du elsker sushi så vil du også elske sushi bowl…. Det smager helt fantastisk og er så nemt at lave. Du får den samme lækre smag som sushi bare i en mega stor BOWL!!! Det er da helt fantastisk. Du får det hele i en stor skål og du kan bruge de ingredienser du elsker allermest i din sushi. Hjemme hos os elsker vi at spise veganske bowl og vi spiser det gerne året rundt…
INGREDIENSER TIL BOWL
INGREDIENSLISTE:
- SUSHI RIS – Se opskrift her: https://mmfitness.dk/hjemmelavet-vegansk-sushi-guide-til-nybegyndere/
- MARINERET TOFU
- TANG SALAT
- RØD SPIDSKÅL
- MANGO
- FORÅRSLØG
- BØNNESPIRER
- AVOKADO
- AGURK
- WASABI SAUCE – Købt hos https://www.minthaiasiashop.dk/
- LIME
- RISTEDE SESAM – Kan undlades
HOW TO
- KOG SUSHI RISENE OG AFKØL DEM
- LÆG TOFU I MARINADE OG PÅ KØL
- RIST SESAMFRØ PÅ EN PANDEN
- SNIT ALLE GRØNTSAGERNE FINT
- STEG DIN TOFU PÅ EN PANDE
- SAMMENSÆT DIN SUSHI BOWL OG TOP DEN MED RISTEDE SESAM SAMT WASABI SAUCE
FORSLAG TIL ANDET FYLD – BOWL KAN VARIERES PÅ MANGE MÅDER….
Hvem elsker ikke bowl, du har så mange muligheder og jeg ved aldrig helt hvad jeg skal vælge, så derfor kommer jeg med nogle bud på, hvad din bowl ellers kan indeholde. Det er nemlig så nemt, at smække en bowl sammen fyldt med lækre smage….
INSPIRATION:
- EDAMAMEBØNNER
- SYLTEDE INGEFÆR – Det kan jeg ikke lide, men hvis du kan, så det bare med at putte det i, det jo perfekt til sushi bowl
- RADISER
- KORIANDER – Jeg er ikke så god til frisk koriander, mest i sammenkogte retter
- GULERØDDER
- HJERTESALAT
- RØDLØG
- TØRRET TANG
- CHILI MAYO
INSPIRATION TIL ANDRE LÆKRE VEGANSKE RETTER – SE HER!
HJEMMELAVET VEGANSK SUSHI: https://mmfitness.dk/hjemmelavet-vegansk-sushi-guide-til-nybegyndere/
VEGANSK POKE BOWL: https://mmfitness.dk/vegansk-poke-bowl-med-tofu-stegte-gronsager-og-ris/
VEGANSK SALAT BOWL: https://mmfitness.dk/vegansk-salat-bowl-med-seitan-og-sode-kartofler/
FIND OPSKRIFT PÅ VEGANSK SUSHI BOWL HER:
VEGANSK SUSHI BOWL MED MARINERET TOFU & WASABI SAUCE
Ingredienser
SUSHI BOWL
- 500 gram Sushi ris
- 1 lilla Spidskål
- 1/5 pakke Bønnespirer
- 200 gram Tang salat (Købt i den lokale thai-asia shop )
- 1 stk Mango
- 1 lille Agurk
- 1 bundt Forårsløg
- 1 stk Avokado (Brug evt. dem på frost)
- 1-2 stk Lime
- 4 tsk Sesam (Ristede)
- wasabi sauce (Købt i den lokale thai-asia shop )
MARINERET TOFU
- 2 pakker Tofu (500 gram)
- 1 dl Soya
- 1 tsk Chilisovs
- 1 tsk Løgpulver
- 2 fed Hvidløg
- 1 tsk Stødt ingefær
- 1 tsk Olivenolie
- 1 spsk Ris eddike
- 1/2-1 dl Vand
Noter
- 100 gram kogte sushi ris
- 150 gram stegt tofu
- 100 gram spidskål
- 70 gram tang salat
- 40 gram mango
- 50 gram agurk
- 10 gram forårsløg
- 30 gram avokado
- 1 tsk sesam frø
- 10 gram wasabi sauce
- 3 skiver lime
Fremgangsmåde
- Start med at koge sushi ris, så de kan køle af.
MARINERET TOFU
- Læg tofu i pres.
- Rør alle ingredienserne sammen til marinaden i en skål.
- Skær tofuen ud i tern og put det i skålen med marinaden og sæt det på køl, gerne i minimum i 1 time eller længere tid.
SUSHI BOWL
- Rist sesam frø på en tør pande
- Snit grønsagerne meget fint.
- Steg tofuen på en panden.
- Anret din sushi bowl og drys med ristede sesam.
- VELBEKOMMEN!