VEGANSKER SOMMER KIKÆRTEBØFFER – PERFEKT TIL GRILLEN PÅ EN SKØN SOMMERAFTEN!
Vi elsker at grille og især når man kan grille hjemmelavet veganske bøffer, det smager helt fantastisk. Det er så nemt at lave kikærtebøffer, især fordi, at i den her opskrift kan du bruge dem på dåse, så hvis man ikke lige har forberedt sin aftensmad, så vil man sagtens kunne lave disse bøffer, lige inden man skal spise.
Disse bøffer er perfekte som tilbehør til en lækker middag eller til en hjemmelavet burger, de kan nærmest bruges til alt. Jeg bruger dem også gerne til min frokost i en grovbolle. MUMS….
FIND OPSKRIFT PÅ DE BEDSTE VEGANSKE KIKÆRTEBØFFER HER:
VEGANSKE KIKÆRTEBØFFER MED FRISKE KRYDDERURTER OG SOLTØRRET TOMATER
Ingredienser
- 2 dåser Kikærter
- 1 mellem Rødløg
- 55 gram Soltørret tomater
- 3 fed Hvidløg
- 2 stk Hørfrø æg (Knuste hørfrø 2 spsk + 5 spsk vand )
- 1 spsk Æblecidereddike
- 80 gram Fuldkornsrismel
- 1 dl Frisk Basilikum
- 4 stænger Frisk oregano
- 50 gram Majsgryn (Kan købes i Rema 1000 )
Noter
- Brug kikærtebøffer til en lækker middag med salat og kartofler
- Brug kikærterbøfferne i en god hjemmelavet burger eller sandwich.
- Har du ikke friske krydderurter skifter du det ud med tørret krydderurter, det kan man sagtens.
Fremgangsmåde
- Hæld vandet fra kikærterne igennem en si, skyl dem grundigt, og lad dem stå og dryppe af.
- Kom de soltørrede tomater, rødløg, hvidløg, oregano og basilikum i en foodprocessor eller mini hakker, og hak det hele fint.
- Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og kør det til en jævn og ensartet fars.
- Lad farsen stå og samle sig i 10-15 minutter
- Tænd ovnen på 200ºC
- Kom bagepapir på en bageplade.
- Hæld lidt vand på dine rene hænder, og fordel det i håndfladerne.
- Form farsen til 10 bøffer i dine fugtige hænder, vend dem i majsmel, og placer dem på bagepladen.
- Sæt pladen i oven og bag dem i 25 min. Hvis du vil grille bøfferne, så nøjes med 20 min og giv dem de sidste 5 min på grillen.
- VELBEKOMMEN!
INGREDIENSER TIL KIKÆRTEBØFFER
INGREDIENSLISTE:
- KIKÆRTER PÅ DÅSE
- SOLTØRRET TOMATER
- HVIDLØG
- FRISK BASILIKUM
- FRISK OREGANO
- RØDLØG
- ÆBLECIDEREDDIKE
- HØRFRØ ÆG – 2 styk. 2 spsk knuste hørfrø + 5 spsk vand.
- FULDKORNSRISMEL – Kan erstattes med kikærtemel eller quinoamel
- MAJSGRYN – Goft majsmel, kan købes i Rema 1000
- SALT&PEBER
HOW TO
- Start med at putte de soltørrede tomater, rødløg, hvidløg, oregano og basilikum i en foodprocessor eller mini hakker og hak det hele fint.
- Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og kør det til en jævn og ensartet fars.
- Form farsen til 10 bøffer i dine fugtige hænder, vend dem i majsmel, og placer dem på bagepladen.
INSPIRATION TIL EN LÆKKER GRIL AFTEN
SPIS KIKÆRTEBØFFERNE MED GRILLET SØD KARTOFFEL, BROCCOLISALAT OG RØDBEDESALAT, DET SMAGER SÅ LÆKKERT OG ER EN RIGTIG SOMMER MIDDAG.
VEGANSK MIDDAG MED GRILLEDE SØDE KARTOFLER, RØDBEDE SALAT OG BROCCOLISALAT VEGANSKE KIKÆRTEBØFFER GRILLES DE SIDSTE 5 MIN. PÅ GRILLEN
BROCCOLISALAT: https://mmfitness.dk/vegansk-broccolisalat/
RØDBEDESALAT: https://mmfitness.dk/cremet-vegansk-rodbedesalat-med-peberrod/
INSPIRATION TIL ANDRE HJEMMELAVEDE VEGANSKE BØFFER
BØNNEBØFFER: https://mmfitness.dk/bonneboffer-lavet-pa-kedneybonner-og-havregryn/
SØD KARTOFFEL BØFFER: https://mmfitness.dk/veganske-quinoaboffer-med-sodekartoffel/
VEGANSKE PLANTEDELLER: https://mmfitness.dk/veganske-frikadeller-med-hjemmelavet-plantefars/