SUNDE OG SPRØDE HJEMMELAVDE VEGANSKE FALAFLER – NEMME AT LAVE
Jeg har virkelig afprøvet mange varianter af falafler og jeg syntes desværre, at de hurtigt bliver tørre og kedelige, de skal nærmest spises idet de færdige!! MEN NU HAR JEG FUNDET MAGIEN I OPSKRIFTEN!!! Og de her falafler er super gode, bliver sprøde og stadig bløde indeni og så holder de også nogle dage uden at blive kedelige, JUBIIIII, jeg er så glad for at det endelig lykkedes!
Jeg elsker falafler og de kan spises til alt, vi bruger dem til salatbowl, pitabrød og sørme også på rugbrød, det er så lækkert! Og så kan de jo også spises som snack med hjemmelavet aioli, MUMS….
INGREDIENSER
Der er ikke det store hokus pokus i ingredienserne, men det er måden det bliver lavet på, der er det afgørende i at få en lækker og sprød falafel, man glæder sig til at sætte tænderne i og samtidigt bliver vild begejstret….
INGREDIENSLISTE:
- KIKÆRTER– Tørret kikærter der er lagt i blød i 12 timer og kogt i 30 min. De må ikke koges helt ud, men en lille smule og det er det der gør, at jeg syntes at de bliver MEGET bedre og lækre sprøde samt bløde. Mange koger ikke kikærterne, men har kun lagt dem i blød i 12 timer og så bliver de altså bare mega tørre! Jeg køber KIKÆRTEMEL hos Urtekram.
- LØG
- HVIDLØG
- CITRON
- FRISK PERSILLE
- REVET INGEFÆR
- ÆBLECIDEREDDIKE
- FRISK RØD CHILI
- FALAFEL KRYDDERI MIX
- SPIDSKOMMEN
- STÆRK KARRY
- SALT
- KIKÆRTEMEL – Kan også bruges fuldkornsmel eller almindelig hvedemel
- OLIVENOLIE – Bruges til at pensling
FALAFLER OG SALATBOWL MED AIOLI – MUMS
JEG ELSKER SALATBOWL og jeg har lavet mange forskellige salatbowls, om det er sommer eller vinter så smager det helt fantastisk. Jeg kan godt lide at lave dem ud fra hvilke råvarer der har sæson. Jeg har lavet en virkelig lækker vinter salatbowl med hjemmelavet aioli, det smager HIMMILSK….
VINTER SALATBOWL:
- HJEMMELAVEDE FALAFLER
- BAGTE RØDBEDER, GULERØDDER, PASTINAK OG SØDE KARTOFLER
- STEGTE CHAMPIGNONER
- FRISK DANSK ÆBLE SKÅRET I SKIVER
- RØDBEDESPIRER
- AIOLI – SE OPSKRIFT HER:HJEMMELAVEDE VEGANSK AIOLI
OVERSKUD AF FAFLER – SPIS DEM PÅ RUGBRØD
Altså hjemmelavet kernerugbrød med hummus (selvfølgelig også hjemmelavet), falafel, avokado, bagt sød kartoffel, drueagurker og syltede rødløg, er altså ikke helt tosset og smager SÅ lækkert. En skøn luksus frokost dagen efter, hvis du har rester, rigtig god måde at benytte rester på og undgå madspild!
OPSKRIFT PÅ: HJEMMELAVET HUMMUS
OPSKIRFT PÅ: SYLTEDE RØDLØG
OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVET KERNE RUGBRØD
INSPIRATION TIL ANDRE LÆKRE VEGANSKE OPSKRIFTER
Er du vild med at lave forskellige salatbowl, kan jeg klart anbefale min POKE BOWL med tofu, det er så lækkert og her vil du også kunne brug falafel, hvis du ikke er så vild med tofu.
SE OPSKRIFT HER: POKE BOWL MED TOFU & STEGTE GRØNTSAGER
Hvis du elsker falafler og i flere varianter, så skal du prøve mine edamame-falafler, de smager helt fantastisk.. MUMS….
SE OPSKRIFT HER: EDAMAME-FALAFLER
FIND OPSKRIFT PÅ DE BEDSTE OVNBAGTE FALAFLER HER:
HJEMMELAVEDE OVNBAGTE VEGANSKE FALAFLER
Ingredienser
- 200 gram kikærter (Tørret)
- 1 stk Løg
- 3 fed hvidløg
- 1 bundt Frisk persille
- 1/2 stk Citronsaft (Frisk presset)
- 1-2 tsk Revet ingefær
- 1 rød Chili
- 2 spsk Æblecidereddike
- 4 spsk Kikærtemel
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk Falafel krydderi mix
- 1 tsk karry (Stærk)
- 1 tsk Salt
- 1-2 spsk Olivenolie (Til pensling)
Noter
- Du kan godt udskifte kikærtemel, med hvedemel eller fuldkornsmel.
- Spis dine falafler i pitabrød, salatbowl eller i wraps, de smager nærmest godt til alt!
- Du kan vælge at stege dine falafler i olie, vær bare obs på at næringsindholdet bliver højere.
Fremgangsmåde
- Sæt kikærterne i blød i vand i min. 10-12 timer.
- Hæld vandet fra kikærterne, og kog dem i rigelig vand i 30 min.
- Kom alle ingredienser i en foodprocessor og hak det jævnt og fint.
- Tænd ovnen på 200ºC og kom bagepapir på en bageplade.
- Form farsen til kugler, placer dem på bagepladen og pensel dem med olivenolie
- Sæt pladen i ovnen og bag falaflerne gyldne og sprøde i 20 – 25 min.